Şuraya atla: kullan, ara

Etkileşim Arama

[Değiştirildi: 8.5.116.10, 8.5.113.11, 8.5.112.08, 8.5.110.13]

[Eklendi: 8.5.104.15]

Etkileşim Arama görünümü, birden fazla kritere göre etkileşimler bulmanızı sağlar.

Workspace, kişi merkezi etkileşim veritabanında etkileşimleri bulmak için birden fazla yol sunar.

  • Hangi kişiyi aradığınızı biliyorsanız, o kişiyle alışverişte bulunulan etkileşimleri bulmak için, Kişi Dizini öğesini kullanın.
  • Etkileşimi ele alan müşteri temsilcisi sizseniz, ele aldığınız etkileşimleri bulmak için Geçmişim görünümünü kullanabilirsiniz.

Ancak, bazen bir etkileşimi bulmak istersiniz, ama artık kişinin kim olduğunu ya da kendiniz veya başka bir müşteri temsilcisi tarafından ele alınıp alınmadığını hatırlamazsınız. Workspace Global Etkileşim Arama özelliği, ana metinde veya kısaltılmış metinde sözcükler dâhil olmak üzere, bir veya daha fazla kriterlere göre etkileşimleri aramak için Etkileşim Arama görünümünü kullanmanıza olanak sağlar.

Etkileşim Arama görünümünü görüntülemek için, Workspace destekleyici görünümlerine eriş ve kullan düğmesine (IW Supporting Views Button 850.png) tıklayarak Destekleyici Görünümler menüsünü görüntüleyin, ardından Etkileşim Arama öğesini seçin. Etkileşimleri aramak için bu özelliği kullanın. Detaylar sekmesi'nde arama sonuçları hakkında detayları görüntüle.

Global Etkileşim Arama iki moddan birini kullanarak etkileşimlerini bulmanızı sağlar:

Seçilen etkileşimlerde aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin:

Hızlı Arama

Hızlı Arama, etkileşim veritabanında basit arama yapmanızı sağlar.

Etkileşim Veritabanını aramak için Hızlı Arama alanında arama yapmak istediğiniz metnin bir kısmını yazın. Girmiş olduğunuz kritere göre aramak için Büyütece tıklayın.

[https://trk.docs.genesys.com/Documentation/IW/8.5.1/Help/Image:IWContactQuickSearchButton_850.png frame

Gelişmiş Arama

Gelişmiş Arama özelliği, aramanızı geliştirmek için çoklu kriter girmenize olanak sağlar. Gelişmiş Arama panosu, Durum, Konu, işlemi yapan müşteri temsilcisi, tarih veya tarih aralığı ve etkileşim metni gibi birden çok kritere dayalı karmaşık bir arama yapmanıza izin veren arama kriterleri açılır listeler içerir.

Metin alanı aramaları, yazılan her bir sözcük için, belirtilen sözcük ile başlayan en az bir kelime içeren etkileşimleri veren bir "Eşleşenler" aramasına dayanmaktadır.

Filtreleme

Etkileşim Arama görünümü filtreleme kontrolü, aramanızı daraltmanızı sağlar. Etkileşim Tipi filtreleri, aranacak olan etkileşim tiplerini seçmenizi ve seçimlerini kaldırmanızı sağlar. Görüntülenen öğeler, kullanım için yapılandırılmış olduğunuz etkileşim tiplerine bağlıdır. Arama yapmak istediğiniz etkileşim tiplerini seçmek için Filtre menüsüne tıklayın. Filtre menüsünde birden fazla öge için arama yapabilirsiniz. Aşağıdaki tipler, varsayılan olarak mevcuttur:

  • Tüm etkileşimleri göster
  • Sesli etkileşimleri göster
  • E-posta etkileşimlerini göster
  • Sohbet etkileşimlerini göster
  • SMS etkileşimlerini göster
  • Diğer medya etkileşimlerini göster

Bir filtre açık olduğunda, filtrenin yanında Filtre menüsünde bir onay işareti görünür ve "Tümü" filtresi uygulanmamışsa düğme vurgulu kalır.

Yöneticiniz Filtre menüsü için ilave özelleştirilmiş seçenekler yapılandırmış olabilir, örneğin iş alanı/departman (örneğin: muhasebe, satış ve servis) veya müşteri seviyesi (örneğin: Gümüş, Altın ve Platin). Özel filtreler, aramanızı daraltmanızı sağlar. Örneğin bir servis talebi ile ilgili e-posta etkileşimleri için arama yapıyorsanız, aramanızı daraltmak için Filtre menüsünde iki seçenekten birisini seçebilirsiniz: E-posta Etkileşimlerini göster ve Servis Departmanı ile Etkileşimleri Göster.

Gelişmiş Arama Bölmesi

Gelişmiş Arama özelliği araştırmanızı geliştirmek için çok kriter kullanmanıza olanak sağlar. Gelişmiş Arama panosu, Durum, Konu, Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi gibi arama kriterlerinin aşağı açılır listesini içerir.

Gelişmiş Arama Panosuna arama kriteri eklemek için, Koşul Ekle açılır menüsünü kullanın. Seçeneğin yanındaki X işaretine tıklayarak kriteri değerlendirmeden kaldırın.

Belirlemiş olduğunuz arama koşullarının tümünün veya hiçbirisinin uygulanıp uygulanmayacağını belirlemek için Uyma Koşulları seçeneklerini kullanın.

Important
Gelişmiş Arama Panosu içeriği sistem yöneticiniz tarafından ayarlanır. Bu görünümün size nasıl görüneceği ve hangi kriterlerin mevcut olacağı için birçok olasılık vardır. Aşağıdaki bölümlerde karşılaşabileceğiniz iki kullanım durumu açıklanmaktadır. Aralarındaki tek fark, birinin arama kriteri mantıksal gruplarını içermesi ve diğer içermemesidir. Diğer tüm işlevler aynıdır.

Vaka 1'i kullan—Arama kriteri grubu yok

Sistem yöneticiniz kullanmanıza izin verilen arama kriterlerini belirtir, ancak bunları sizin için mantıksal gruplar haline getirmez. Bu senaryoda, büyük ihtimalle sadece bir kaç arama kriterine erişebilirsiniz, bu yüzden gruplar oluşturmak gerekli değildir. Arama kriterleri eklemek için Koşul Ekle menüsünden onları seçin. Seçeneğin yanındaki X işaretine tıklayarak kriteri değerlendirmeden kaldırın.

Vaka 2'yi kullan—Birden çok arama kriteri grubu

Sistem yöneticiniz bir ya da daha fazla arama seçeneği grubu oluşturmuş ve mantıksal arama kriteri seçenekleri oluşturmanızı sağlayacak varsayılan kriterleri belirlemiş olabilir.

Örneğin, yöneticiniz aşağıdaki grupları oluşturmuş ve her grup için aşağıdaki arama kriterini belirlemiş olabilir:

  • Müşteri Temsilcisi: Sahip Kimliği
  • Kişi: Bcc Adresi, Cc Adresi, Kişi Kimliği, Kimden Adresi, Kimden Kişisel, Telefon Numarası, Yanıt Adresi, Gönderim Tarihi, Kime Adresi
  • Tarihler: Oluşturma Tarihi, Yayınlanma Tarihi, Gönderim Tarihi, Başlangıç Tarihi, Bitiş Tarihi
  • Etkileşim: Konu, Kişi Kimliği, Kimlik, Sahip Kimliği, Alt Tip Kimliği, Tip Kimliği
  • Diğer: Yöneticiniz bir veya birden fazla kriter grupları oluşturduğunda, otomatik olarak oluşturulan bir grup. Diğer grupların üyeleri olarak belirtilmeyen tüm mevcut arama kriterlerini içerir.

Gelişmiş Arama Panosunda grubun adının yanındaki bir + işaretidir. Bu gruptan daha fazla kriter eklemek için, + işaretine tıklayın.

Diğer arama kriterleri eklemek veya ek gruplarını görüntülemek Koşul Ekle menüsünden onları seçin. Seçeneğin yanındaki X işaretine tıklayarak kriteri değerlendirmeden kaldırın.

Tip

Yöneticiniz bu görünüm için varsayılan arama kriterlerini yapılandırır; ancak arama kriterlerini gerektiği gibi ekleyebilir ya da kaldırabilirsiniz. Workspace kullandığınız son arama kriterini hatırlar ve Gelişmiş Arama özelliğini yeniden kullandığınızda bunları kullanır. [Eklendi: 8.5.112.08]

Aşağıdaki bilgiler her iki kullanım durumu için geçerlidir:

Tarihle belli kriterler bir tarih belirtmenize olanak sağlamak için bir takvim seçici kullanır. Manuel olarak da bir tarih yazabilirsiniz. Örneğin, Başlangıç Tarihi'ne dayanan bir arama yapmak için bir tarih seçmek veya tarihi yerel gün ve saat görüntüleme tercihlerinize uygun biçimde bir tarih girmek için takvim simgesini (IW History Tab Calendar Icon 850.png) kullanın.

Tarih alanları için menüler aşağıdaki seçenekleri içerebilir:

  • Sırasında—Tam olarak belirtilen tarihte
  • Sırasında ya da sonrasında—Belirtilen tarihte ya da sonrasındaki herhangi bir tarihte
  • Önce—Belirtilen tarihten önce
  • Arasında—Belirtilen tarihler arasında

Durum gibi ön tanımlı alanların menüleri, veritabanı için ön tanımlı alan adları içerir—örneğin: Tümü, Biten ve Devam Eden.

Metin alanı aramaları, belirtilen yazılan metin ile başlayan en az bir kelime içeren etkileşimleri veren bir Eşleşenler aramasına dayanmaktadır.

İş Niteliği aramaları size eşleşecek tam değeri seçmenize olanak sağlayan bir açılır menüyü kullanır.

Kriterleri ekleyerek aramanızı oluşturun, ardından belirttiğiniz kriterlere göre aramanızı başlatmak için Ara öğesine tıklayın.

Arama Sonuçları

Arama sonuçları bir tabloda görüntülenir. Detaylar sekmesinde etkileşim ayrıntıları'nı görüntülemek için sonuç girişine tıklayın. Ayrıca, seçilen etkileşim ile ilişkili notları görüntülemek için Not sekmesini ve etkileşim durum bilgilerini görüntülemek için Durum Verisi sekmelerini kullanabilirsiniz.

Tablo Görünümü ve Ağaç Görünümü

[Eklendi: 8.5.116.10]

Workspace, kişi iletişimlerini düz görünümde ya da konulara göre gruplandırılmış olarak görüntülemenize olanak tanır. Etkileşimleri Tablo Görünümü içinde göster/Etkileşimleri Ağaç Görünümü içinde göster butonu (IWContactListGridViewButton 850.png/IWContactListTreeViewButton 850.png) Etkileşim Geçmişi panelinin nasıl görüntüleneceğini belirlemenizi sağlar. Süren etkileşimleri açmak ve Bitti olarak işaretlenmiş e-posta etkileşimlerini yeniden göndermek de dahil Kişi Geçmişi görünümünün özelliklerinin nasıl kullanılacağı hakkındaki bilgiler için Kişi Geçmişi sayfasına bakın.

Tablo Görünümü etkileşimleri düz görünümde, Ağaç Görünümü ise etkileşimleri konuya göre gruplandırılmış şekilde görüntüler. Bir parçacık, aynı bağlamda (e-posta yanıtları, çok kanallı görüşme, sosyal medya parçacıkları vb.) oluşturulan tek bir kişi ile olan iki ya da daha fazla etkileşimden oluşan bir gruptur.

Detaylar paneli üç sekme içerir:

Sayfa Kontrolleri

Aşağıdakilerden birisini yaparak arama sonuçları listesinde sayfa sayfa gezinin:

  • Sonraki sayfayı görüntülemek için Sonraki Sayfaya Git düğmesine (IWContactListGoToNextButton 850.png) tıklayın.
  • Önceki sayfayı görüntülemek için Önceki Sayfaya Git düğmesine (IWContactListGoToPreviousButton 850.png) tıklayın.
  • Arama sonuçları listesinin başına geri dönmek için Birinci sayfaya git düğmesine (IWContactListGoToStartButton 850.png) tıklayın.
  • Arama sonuçları listesinin sonuna geri dönmek için Son sayfaya git düğmesine (IWContactListGoToEndButton 850.png) tıklayın.
  • Sayfa başına açılır listesini kullanarak sayfa başına görüntülenen öge sayısını belirleyin.

Etkileşim Ayrıntıları

Ayrıntılar paneli etkileşim arama sonuçlarınızı görüntülemenizi sağlar. Detaylar Paneli Detaylar, Not ve Durum Verisi sekmelerini içerir.

Altta Ayrıntılar Panelini Göster/Ayrıntılar Panelini Gizle düğmesine tıklayarak Ayrıntılar Panelinde, geçerli seçilmiş etkileşimin Ayrıntılar sekmesinde etkileşim ayrıntılarını görüntüleyebilirsiniz:

[https://trk.docs.genesys.com/Documentation/IW/8.5.1/Help/Image:IW_ShowHideArrangeContactInfoHistoryButton_850.png frame

İlgili Kaynaklar

Workspace Masaüstü Sürüm Kullanıcı Rehberi (sadece İngilizce), Workspace’in tüm özelliklerinin kullanımıyla ilgili detaylı dersler sağlar. Şu derslerden faydalanabilirsiniz:

İlgili konular

Üst 10 sayfa

  1. Workspace Desktop Edition Yardımı
  2. Ana Pencere
  3. Durumum
  4. Kişiler Dizini
  5. İş Kutuları
  6. İşlevsellik Genel Bakış
  7. Mesajlarım
  8. Oturum Açma
  9. Sesli Danışma
  10. Bileşenler, Özellikler ve Kontroller
Bu sayfa son olarak Ağustos 16, 2018 tarihinde ve 22.53 saatinde düzenlenmiştir.
Comments or questions about this documentation? Contact us for support!